ALIMENTATIEVORDERINGEN

Geplaatst op 12/06/2019

De wet van 11 februari 2019 wijzigt de wet van 21 februari 2003 tot oprichting van een dienst voor alimentatievorderingen. Deze wet voert een nieuw wapen in tegen onderhoudsplichtingen die nalaten alimentatie te betalen

 ALIMENTATIEVORDERINGEN

 

 

De wet van 11 februari 2019 wijzigt de wet van 21 februari 2003 tot oprichting van een dienst voor alimentatievorderingen.  Deze wet voert een nieuw wapen in tegen onderhoudsplichtingen die nalaten alimentatie te betalen.

 

Vanaf de inwerkingtreding van de wet zal de belastingadministratie alle onbetaalde onderhoudsuitkeringen en achterstallen vanaf 1 december 2019 opnemen in een zogenaamde innings- en invorderingsregister.

                                  

Dit register is een algemene lijst die periodiek en automatisch wordt opgemaakt en die de identificatie van de verschillende onderhoudsplichtigen alsook het door hem verschuldigde bedrag bevat.

 

DAVO zal hierdoor sneller tot invordering kunnen overgaan van achterstallige alimentatie.  Het betreffen echter enkel achterstallige alimentatievorderingen die ingevorderd worden via DAVO.

 

Het verandert niets aan de wettelijke middelen die éénieder heeft om de betaling te krijgen van achterstallige alimentatievorderingen die verschuldigd zijn door een derde naar aanleiding van een uitgesproken vonnis.

 

Bij vragen over alimentatie of over Familierecht?

 

Contacteer Johan COLPAERT

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies