Familierecht

Het familierecht dekt heel wat ladingen: geschillen over afstamming, huwelijk en echtscheiding, erfrecht, onderhoudsgeld en de verblijfsregeling van kinderen.

Wij informeren u steeds van a tot z zodat u met kennis van zaken kan kiezen voor een minnelijke regeling of voor een gerechtelijke procedure. Colpaert Advocaten stelt u altijd de voordeligste oplossing voor.

Echtscheiding

Bij de wens om een eind te maken aan een huwelijk, start een onontkoombaar scheidingstraject. Het is belangrijk dat u zich daarin van in het begin laat bijstaan door een echtscheidingsspecialist. Wij helpen u:

  • allereerst om voorlopige maatregelen te bekomen in de aanloop naar uw echtscheiding;
  • daarna bij het voltooien van uw echtscheiding zelf;
  • ten slotte met de vorderingen over onderhoudsgeld tussen u en uw ex-partner.

Ouderlijk gezag, verblijfsregeling en onderhoudsverplichtingen

Nadat een relatie beëindigd is, kunnen er discussies met de ex-partner opduiken over de gemeenschappelijke kinderen. Het ouderlijk gezag, de verblijfsregeling of de onderhoudsverplichtingen vormen in veel gevallen voer voor discussie tussen beide ouders. In deze geschillen kan u steeds op onze deskundige juridische dienstverlening rekenen.

Vereffening en verdeling

Na een echtscheiding moeten de goederen vereffend en verdeeld worden. Datzelfde gebeurt met de nalatenschap bij een overlijden. In beide gevallen gaat u vaak door woelige wateren en is de verdeling een zware last. Wij verlichten uw zorgen in deze moeilijke periode door uw vereffening in goede banen te leiden.

Verklaring over cookies Vacatures

Vacatures

Advocaat-medewerker

 

Een advocaat (m/v/x) met enige jaren relevante ervaring in bouw- en vastgoedrecht.

Het kantoor biedt een aantrekkelijk verloningssysteem, flexibiliteit, een goede collegiale sfeer en reële doorgroeimogelijkheden.

Bekijk de vacature